Как да изберете нов акумулатор за колата си?

Във времето, което живеем и COVID19 епидемията, много автомобили остават без движение със седмици наред.

По-рано тази година асоциацията на производителите на акумулатори, посъветва домакинствата с две коли да ги редуват, като ги използват за основни пътувания, за да се избегнат изтощение на акумулаторите за къси разстояния.

Паленето на кола от време на време „вероятно няма да помогне“, казват експертите от онлайн магазин за акумулатори от DandBpro.

Всъщност това може да доведе до изтощаване на слаба батерия

допълват още.

Как да изберете нов акумулатор за колата си?

Въпреки че може да запали един слаб акумулатор , по-студеното време ще натовари още повече батерията на автомобила. В най-лошия случай ще трябва да закупите нов акумулатор. Това може да се окаже скъпа последица от блокирането.

Прочетете нашето ръководство за това как можете да поръчате нов автомобилен акумулатор онлайн и опциите за монтирането му.

Защо акумулатора на колата ми се изтощава?

Въпреки че съвременните автомобилни акумулатори имат функции, които им помагат да запазят заряда, когато останат неизползвани, химическата реакция, протичаща вътре, все пак може да доведат до по-трудно зареждане с течение на времето. Оборудване като автомобилни аларми и дори часовници също консумират ток.

Самите те може да не доведат до пълно изтощение на здрава батерия, но може да са достатъчни, за да източат живота на една стара или отслабена. Това е особено вярно през зимата.
Оставянето на интериорни светлини включени или устройства, включени в контакти за зареждане, ще означава много по-бърз начин за изтощение на акумулатора.

Как мога да спра акумулатора на колата си да не се развали?

Най-добрият начин да спрете изтощението на батериите, е просто да карате колата си. Настоящите правителствени ограничения обаче означават, че шофирането само за зареждане на батерията едва ли ще се счита за основно пътуване. Пътуването от пет до десет минути е малко вероятно да бъде достатъчно за възстановяване на заряда на батерията.
Производители като Kia препоръчват да оставите двигателя на автомобила си да работи на празен ход за 20 минути веднъж на две седмици. Това трябва да позволи на батерията да продължи да се зарежда.
Предупреждение за безопасност: това трябва да се прави на открито и при непрекъснато наблюдение на автомобила.
Специално зарядно устройство за батерии или зарядно устройство също може да се използва за поддържане на заряда през продължителни периоди без употреба. Някои зарядни устройства също имат способността да „стартират“ с празна батерия.

Къде мога да купя нова батерия за кола онлайн?

Ако всичко друго се е провалило и акумулаторът на автомобила ви явно се нуждае от подмяна, има многобройни опции да поръчате нов онлайн и да го доставите до вашата врата.

www. dandbpro.com предлага значителна гама от нови акумулатори и опцията да бъде доставена до вашия дом. Компанията предлага и опции за щракване и събиране, предназначени да поддържат социално дистанциране. Можете също така да разпределите разходите в продължение на няколко месеца.

Какъв вид акумулатор за кола имам нужда?

Отминаха дните, в които просто се купува кой и да е акумулатор и се поставя на колата. Съвременните автомобили имат сложни електрически системи и е необходима правилната батерия, за да се избегне рискът от повреда.
Автомобилите с автоматични старт-стоп системи, които могат да изключат двигателя, когато са неподвижни на светофари, например, се нуждаят от собствен специален тип батерия.

Онлайн търговците на дребно, предлагат инструменти за търсене на батерии на своите уебсайтове.
Просто въведете модела на колата си, за да намерите най-подходящото за вашия мотор, но не забравяйте да проверите дали е монтирано в момента, за да сте сигурни.