Каска за мотор – въпросът е защо са ни необходими плюс как да си купим правилната

Едва ли има почитател на бързите скорости, който да има необходимост от убеждаване от важността на оригиналните каски за мотор. Всеки един голям моторист дори е направил каската в нещо значително повече от основна мярка за сигурност.

Плюс точно това каската е и аксесоар, част от цялостната визия на човека с мотор, както и бонус към изгледа на дадения мотор.

каски за мотор


Но въпреки, че необходимостта от шлем за мотор да прилична на доста от очевидна, често начинаещите фенове или по-самоуверените водачи решават да ги пренебрегнат, защото ги откриват за неудобни, страшно скъпо струващи или ненужни. Но инвестицията в високо качество каска е това, което е възможно да запази живота на водача, да го спаси от травми и да му икономиса редица лоши преживявания от удар, лоши метеорологични условия и други.

Какво трябва да имате предвид малко преди избирането на каска?


Магазинът предоставят голям личен избор от индивидуални типове и ценови класове каски за мотоциклет. Причините, които вие е наложителна да вземате предвид за избиране на моторна каска, са колко е здрава, самата марка, сертификат, комфорта, вид, разбира се, крайна цена също макар не винаги тя да е напълно сигурен критерий за качество.

Ще е нужно да сте измерили обиколката на скалпа си, точно преди да отидете в магазин за каски за мотор, макар че в края на краищата ще трябва да изпробвате много различни типове, за да прецените кой е най-добрият за вас конкретно.

Има 3 разнообразни форми на главата: по-дълга, средна и овална.

Твърде вероятно ще купите моторна каска директно на място в специализиран магазин, затова и да не можете да прецените каква точно форма мото каска ви е необходима, а каски може да намерите тук – https://www.bobimx.com/bg-bg/category/filter/predpazni-kaski-291045490991038875/

Каква точно е правилната моторна каска?

Мото каската трябва да ви бъде удобна, а точно това значи да не бъде нито прекалено затегната, нито твърде разхлабена. В добрия вариант тя залепва точно на скалпа ви и малко по малко ще я усетите като естествена неразделна част от тялото и екипировката. Добра идея е да вземете под внимание на неуспоримия факт, че моторните каски се отпускат веднага след малка употреба.

Когато се опитате да я премахнете, тя не бива да излиза лесно и бързо, а докато разклатите глава, моторната каска не трябва да се движи. Ако по скалпа ви има протривания, червени следи или допълнителни драскотини след проба и символично носене, тогава не сте взели подходящ вид. Желателно е каската ви да има много отвори, за да дишате. Не бива и да нарушава вашата видимост.

Сертификат за качество

Несъмнено, много повече от важен е сертификатът на моторните каски, тъй като той ви дава гаранция качество и безопасност. Стандартите за качеството са:
● DOT (сертификат за минимално ниво на качество в САЩ)
● ECE22.05 (сертификат за съвсем малко ниво на качество в Европейският съюз)
● ACU GOLD (сертификат, че моторната каска е годна за състезания, който е в сила за Великобритания).
Каските за мотор са доста повече от принадлежности. Те са нещо, което би могло да запази живота ви, затова не ги подценявайте и не ги забравяйте вкъщи преди път – независимо дали планирате той да е продължителен, или наистина кратък. В крайна сметка, най-важната част от пътуването е не само да стигнете до крайната цел, но и след това да се върнете вкъщи.