Ценни напътствия за прекрасна ливада

За да се получи исканата от Вас поляна, е наложително да изберете коректната тревна смеска (смес от семена), примерно власатка или английски райграс. Има съответстваща комбинация от семена за почти всеки вид поляна.

Те може да бъдат обществени, спортни, декоративни или някои други ландшафтни райони.

Напояване на ливадите

Ливадите биха могли да са поливани както на ръка – с воден пистолет и маркуч, също и автоматично – с пръскащи глави. В случай, че се прави това през деня, изпарява се част от водата, без да бъде използвана. Поради тази причина още по-често се ползват интелигентни, ефикасни и пестящи вода с-ми.

Доста популярни са скриващите се пръскащи глави. Построяването на подобна поливна система Ви гарантира покой дълги години занапред, позволявайки удобно да поливате моравата с използването на едно бутонче или с лаптоп за поливане.

Наторяване на поляните

Заради косенето се отнемат част от хранителните компоненти на тревата. Точно това е възможно да се компенсира чрез торене. Хубаво е да се прави през пролетта и есента, в зависимост от мащаба на третиране на тревния терен, също така и от типа наторяващ продукт, използван от Вас.

На световния пазар все по-често се предлагат гранулиране торове с дългосрочна функция – издържаща няколко месеца.

Краища на морава

За окрайчване на тревните площи, изключително комфортен инструмент е акумулаторна ножица с дълги дръжки.

Подновяване на морави
Когато пролетта идва и ливадата се раззелени, на отделни места могат да се задържат кафяви участъци. Те се поправят благодарение на рязане с ръчен инструмент (примерно права лопата). Срязаното местенце може да се изпълни с тревен чим. Друг вариант е точно след премахване на загиналите треви, да се разрохка земята и да се засадят други семена.

Методика на рязане


Всеки един път докато подкосявате, е хубаво да променяте режещата посока. В противен случай абсолютно винаги ще бутате стъбълцето само в една посока, това води до по-лесно степване на ливадата. Ако стандартно подрязвате надясно, сменяйте с косене наляво. Понякога е хубаво и по диагонал, ако разменяте движенията.

Открийте повече информация:  изкуствено озеленяване за ограда

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *